Läs bibeltext

1 Mos 37:3
Israel älskade Josef mer än alla sina andra söner, han hade ju fått honom på gamla dagar. Han hade låtit göra en fotsid dräkt åt honom.
1 Mos 37:4
Men när bröderna såg att deras far älskade Josef mer än alla sina andra söner greps de av hat och kunde inte tala vänligt med honom.
1 Mos 37:5
  En gång hade Josef en dröm. När han berättade den för sina bröder blev deras hat ännu starkare.
1 Mos 37:6
"Hör vad jag har drömt", sade han.
1 Mos 37:7
"Vi var ute på åkern och band kärvar, och min kärve reste sig och stod upprätt och era kärvar ställde sig i en ring och bugade sig för min kärve."
1 Mos 37:8
Då sade bröderna: "Skall du bli kung över oss? Skall du härska över oss?" Och deras hat blev ännu starkare på grund av hans drömmar och hans prat.
1 Mos 37:9
  Sedan hade han en annan dröm som han berättade för sina bröder. "Jag har haft en dröm igen", sade han. "Jag drömde att solen och månen och elva stjärnor bugade sig för mig."
1 Mos 37:10
Men när han berättade detta för sin far och sina bröder tillrättavisade fadern honom: "Vad är det för en dröm! Skall vi komma och buga oss till jorden för dig, jag och din mor och dina bröder?"
1 Mos 37:11
Bröderna retade sig på honom, men hans far kunde inte glömma vad han hade sagt.
1 Mos 37:12
  En gång när Josefs bröder var borta och vallade faderns får vid Shekem
1 Mos 37:13
sade Israel till Josef: "Du vet att dina bröder är med fåren vid Shekem, och nu tänker jag skicka dig till dem." - "Ja, far", svarade han,