Läs bibeltext

2 Mos 16:1
Israels menighet bröt upp från Elim och kom till Sinöknen, mellan Elim och Sinai, på femtonde dagen i andra månaden sedan de hade lämnat Egypten.
2 Mos 16:2
Hela menigheten knotade mot Mose och Aron i öknen
2 Mos 16:3
och sade: "Om vi ändå hade fått dö för Herrens hand i Egypten, där vi satt vid köttgrytorna och där brödet räckte till för oss. Ni har fört oss hit ut i öknen för att alla vi som är samlade här skall svälta ihjäl!"
2 Mos 16:4
  Då sade Herren till Mose: "Jag skall låta det regna mat till er från himlen, så att folket varje dag kan gå ut och samla så mycket de behöver. Då kan jag sätta dem på prov och se om de rättar sig efter mina anvisningar eller inte.
2 Mos 16:5
När de tillreder vad de hämtat hem på sjätte dagen kommer det att vara dubbelt så mycket som de samlar in de andra dagarna."
2 Mos 16:6
  Mose och Aron sade då till israeliterna: "I kväll skall ni förstå att det är Herren som har fört er ut ur Egypten,
2 Mos 16:7
och i morgon skall ni få se Herrens härlighet. Han hör ert knot mot honom - för det är inte mot oss ni knotar, vi är ju ingenting."
2 Mos 16:8
Och Mose fortsatte: "I kväll ger Herren er kött att äta och i morgon så mycket bröd ni behöver. Herren hör nu hur ni knotar mot honom. Vi är ingenting, det är inte mot oss ni knotar utan mot Herren."
2 Mos 16:9
  Sedan sade Mose till Aron: "Säg till Israels menighet att träda fram inför Herren, eftersom han har hört deras knot."
2 Mos 16:10
När Aron talade till Israels menighet vände de sig mot öknen, och då visade sig Herrens härlighet i molnet.
2 Mos 16:11
  Herren talade till Mose: